Boomstamtafel

Origineel, Robuust, Maatwerk en Stalen Frame.

Een boomstam tafel op maat gemaakt

Wanneer je op zoek bent naar een boomstam tafel dan is VanSloophout je graag van dienst. Onze boomstam tafels zijn gemaakt van het beste eikenhout, 10 jaar lang gedroogd en kunnen op maat voor je gemaakt worden. Dit begint allemaal bij het uitkiezen van de tafelbladen. Hierbij bepaal jijzelf welke soort boomstampanelen uit ons assortiment je graag in jouw boomstam tafel verwerkt ziet worden. Zo heb je de keuze uit boomstampanelen met een lichte of donkerdere kleur en zit er ook verschil in bijvoorbeeld de structuur en het aantal noesten. De dikte van een boomstambladen zijn 40mm of 60mm dik. Door middel van onze pers kunnen wij de boomstam tafel aan elkaar lijmen en zo ook de breedte bepalen. Ook is het mogelijk om de gewenste lengte en hoogte van het tafelblad te kiezen. Zo maken wij een boomstam eettafel van 76cm hoog, een boomstam salontafel van 40cm hoog of een boomstam bartafel van 105cm hoog! Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn wat betreft een tafel op maat maken dan kun je een kijkje nemen in onze tool.

 

Behandelen van jouw boomstam tafel

Kies je voor een boomstam tafel dan kies je altijd voor een topkwaliteit eikenblad dat jijzelf hebt kunnen uitkiezen. Deze bladen worden al dan niet aan elkaar gelijmd, op maat gemaakt en ten slotte geschaafd. Naast deze standaard afwerking is er ook de keuze om jouw tafelblad verder af te werken. De meest gekozen opties voor een boomstam tafel zijn:

 

  • Invisible oil: dit is onze meest gekozen optie en wordt ook aanbevolen door onze specialisten. Deze speciale afwerking wordt 3x aangebracht en zorgt voor een vuilafstotende laag op je boomstam tafel.
  • Noesten stoppen: doordat de bladen van onze boomstam tafels allemaal uniek zijn is het mogelijk dat er noesten aanwezig zijn in het blad. Dit kun je laten opvullen door middel van zwart stopsel, waardoor de boomstam tafel geen oneffenheden meer heeft.
  • Borstelen voor extra reliëf: ben je op zoek naar een boomstam tafel waar de nerf nog zichtbaar en voelbaar is? Dan is er de keuze om je tafelblad te laten borstelen, waardoor het zijn natuurlijke look behoud.

Maak jouw boomstam tafel compleet met een uniek onderstel

Zoals gezegd kies je bij ons je eigen planken voor een boomstam tafel, maar is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor een uniek stalen onderstel. Dit geeft de boomstam tafel een robuuste en industriële look. De onderstellen die u kunt kiezen zijn te zien in onze tool en bieden een hoop mogelijkheden. Onze stalen frames worden altijd standaard afgewerkt met een blanke matte lak. Hierdoor zullen de onderstellen niet afgeven op uw kleding. Hiernaast is er de mogelijkheid om voor een meerprijs van €100 uw onderstel te laten poeder coaten in elke mogelijke RAL kleur, zowel mat als zijde- of hoogglans. Wil je dat de lasnaden van het onderstel niet te zien zijn? Kies dan voor een gladde afwerking van de naden.

 

Op zoek naar een boomstam tafel? Bezoek dan ook eens onze showroom

Wanneer je op zoek bent naar een boomstam tafel voor jouw interieur, dan kan het fijn zijn om het hout te zien, te voelen en uit te kiezen. Omdat wij ook een showroom hebben waar de verschillende soorten hout tentoongesteld staan kan je altijd langskomen voor een bakje koffie. Wij zijn gevestigd in Rucphen, langs de Rijksweg-Zuid 79. Hier hebben wij ook de keuze uit onder andere een barnwood tafel, sloophout tafel of beton tafel.

Onze showroom is vandaag open tot 17:00