Een tafel met visgraat patroon past overal | VanSloophout.com

14 november 2019

5 redenen waarom een visgraattafel in elk interieur past

De visgraat tafel is in trek op het moment. We krijgen er veel bestellingen van binnen en we snappen het helemaal, want wat is het een mooi en karakteristiek blad! Het patroon geeft een tafel meteen een chique uiterlijk en het hout voegt warmte toe, een super combi als je het ons vraagt.

Naast dit voordeel zijn er nog 5 redenen om voor een visgraat tafel te kiezen. Eigenlijk geven we je er dus 6 in totaal!

 

 

contact  Bel: 016 5795005

 

 

1. Elke maat is mogelijk

Het fijne aan het visgraatpatroon is dat een tafel in elke gewenste maat gemaakt kan worden. Het patroon kan namelijk aangepast worden aan de maat van de tafel door de lamellen smaller of juist breder te maken. Denk bijvoorbeeld eens aan een wat smallere tafel zodat hij in je keuken past en je er toch nog goed langs kunt lopen. Of juist een extra lange tafel zodat je er gezellig en comfortabel urenlang met veel mensen aan kunt zitten. Een mooi dun blad of juist een dikkere verstek lijst zodat het lijkt alsof het blad massief is? Het kan allemaal.

 

2. Het blad kan in iedere houtsoort gemaakt worden

Hou je van de rustige uitstraling van rustiek new oak, of geef je juist de voorkeur aan de wat stoerdere look van sloophout (foto nr. 2) ? Of ga je toch voor eiken (foto nr. 3), maar mag het wel wat robuuster met meer verschillen per plank, kijk dan eens naar geschaafd barnwood (foto nr. 1).

 

 

3. Patroon matcht met alle stijlen

Of je huis nu is ingericht in landelijke, klassieke, industriële of romantische stijl of juist een combinatie van dit alles is, visgraat past altijd. Met de juiste poten, stoelen en styling zorg je ervoor dat de tafel perfect bij jouw interieurstijl staat.

 

 

4. Hout past bij vrijwel elke kleur

Hout heeft de leuke eigenschap dat zo ongeveer elke kleur er wel mooi bij staat. Dat maakt het ook zo’n fijn materiaal om in huis te halen, je kunt de plank eigenlijk nooit mis slaan.. (snap je ‘m 😉 ).

Ben je niet overtuigd of gewoon geen fan van de uitstraling die een houten tafel met zich mee brengt, dan kun je ook overwegen om de tafel te laten behandelen met een kleur olie. Zo past hij alsnog in je interieur en heb je toch dat toffe visgraatpatroon in huis.

Of kies voor een bijzet- of salontafel in dit patroon. Iets minder aanwezig doordat het niet zo groot is maar toch een speciale tafel in huis.

 

 

5. Je hebt een leuk gespreksonderwerp over het patroon

Laten we eerlijk zijn, het visgraatpatroon is gewoon een heel tof patroon. Bijna iedereen die het ziet zal er een opmerking over maken. En dat is weer een aanleiding voor een leuk gesprek.

Wist je bijvoorbeeld dat het helemaal niet duidelijk is waar het visgraat patroon precies vandaan komt? Waarschijnlijk is het bedacht om patronen van vroegere bouwstijlen terug te laten komen in huis. Bij deze bouwstijlen werden namelijk vaak zigzagpatronen gebruikt. Best een leuk idee om te speculeren waar het design dus precies vandaan komt en hoe het toegepast kan zijn in vroegere bouwwerken!

 

 

contact  Bel: 016 5795005

 

 

Wil je graag weten wat de mogelijkheden zijn bij ons? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom eens langs bij onze showroom!

Voor tafels die we eerder al hebben mogen maken voor klanten kun je ook eens op onze Pinterest pagina kijken.


  • Maatwerk meubels
  • Persoonlijk contact
  • Showroom/werkplaats Rucphen
  • Online tracking systeem
  • Duurzaamheid voorop
  • Groothandel hout

Onze showroom is vandaag gesloten