Industrieel tv-meubel – combi van hout en staal – VanSloophout.com

24 maart 2020

Industrieel tv-meubel – combi van hout en staal

Robuust, onafgewerkt en stoer. Een industrieel tv-meubel moet aan alle criteria voldoen om geen simpel tv-meubeltje te worden, maar het moet er natuurlijk wel mooi uitzien! Gelukkig is dit makkelijk te bereiken door zwart staal en mooi hout te gebruiken.

 

 

Tv-meubel in een industriële inrichting

Een industriële inrichting kenmerkt zich natuurlijk vooral door weinig kleur en veel zwart- grijze tinten. Het is erg belangrijk om dit een beetje af te wisselen met de warme kleur van hout. Een industrieel tv-meubel kan goed voor deze afwisseling zorgen. Een stalen onderstel met een rustiek eiken bovenblad of een stalen frame met houten deurtjes kan de rauwe look doorbreken. De ruimte blijft hierdoor 100% industrieel, maar zal niet kil aanvoelen.

 

industrieel tv-meubel vintage oak en wagondelen

 

Houtsoorten, strak of robuust

De onafgewerkte, robuuste look is te behalen door gebruik te maken van oud eikenhout. Wagondelen en Barnwood zijn hier goede voorbeelden van. Door jaren te zijn blootgesteld aan weersinvloeden en hevig gebruik zijn de planken positief getekend voor het leven. De buitenkant van het hout is een combinatie van bruin, grijs en zwart en is verre van vlak. Op en top industrieel dus!

Je kunt er ook voor kiezen om ook hiermee de industriële look een klein beetje te doorbreken. Door te kiezen voor strak eikenhout kun je het meubel echt uit de inrichting laten springen.

 

Andere industriële meubels

Om een complete industriële inrichting te kunnen maken heb je natuurlijk meer nodig dan alleen een industrieel tv-meubel, maar gelukkig komen deze in allerlei soorten en maten. Deze industriële kapstok is bijvoorbeeld gemaakt van stalen kokers met een rustiek eiken hoedenplank. Ook de tafels die wij maken hebben bijna allemaal een industriële uitstraling. Door gebruik te maken van verschillende houtsoorten in combinatie met stalen onderstellen is deze look snel bereikt.

 

industrieel tv meubel van oude balken of steigerhout

 

Een industrieel tv-meubel van VanSloophout.com

Bij ons kun je jouw industrieel tv-meubel op maat laten maken. In plaats van het werken met voorraad werken we met jouw wensen. Het mooie hiervan is dat je kunt kiezen tussen al onze houtsoorten, verschillende vormen en allerlei maten. Niet alleen het hout is op maat te maken, ook alle stalen frames zijn maatwerk. Zo wordt het tv-meubel gemaakt, precies zoals jij het wilt!


  • Maatwerk meubels
  • Persoonlijk contact
  • Showroom/werkplaats Rucphen
  • Online tracking systeem
  • Duurzaamheid voorop
  • Groothandel hout

Onze showroom is vandaag open tot 17:00