5 tips voor de perfecte kleine eettafel| VanSloophout.com

7 februari 2019

5 tips voor de perfecte kleine eettafel! En 5 voorbeelden!

Ben jij al lange tijd op zoek naar een geschikte eettafel? Heb je maar een beperkte ruimte beschikbaar, maar vind je de uitstraling toch ook belangrijk? Wij begrijpen je helemaal! Als je een wat kleinere kamer hebt, kun je niet zo maar een grote tafel kwijt. In sommige gevallen moet je ook rekening houden met de vorm.

 

Trends als robuuste houten meubelen en industrieel wonen zorgen ervoor dat veel woonwinkels alleen de grotere tafels aanbieden. Het ideale plaatje van een lange tafel met gasten die gezellig borrelen of eten, kun je net zo goed met een kleine eettafel bereiken. Hoe? We geven je 5 tips en 5 voorbeelden om je op weg te helpen.

 

5 tips voor het kiezen van jouw perfecte eettafel

 

1. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt om makkelijk aan de tafel te gaan zitten. Zowel voor degenen die tegen de muur aanzitten als in de loop.

2. Een vierkante of rechthoekige tafel zet je met één zijde tegen de muur. Je schuift hem de ruimte in als je gasten krijt.

3. Toch biedt een ovalen of ronde tafel gemakkelijker plaats aan een extra gast. Iedereen hoeft maar een klein beetje op te schuiven.

4. Kies een minder dik tafelblad dan oogt je tafel niet zo groot en zwaar. Ook stoelen met hoge rugleuningen en armleuningen nemen meer ruimte in beslag.

5. Ook de kleur van je tafel bepaalt hoe groot hij oogt. Een lichte tafel neemt optisch minder ruimte in beslag dan een donkerkleurige.

 

VanSloophout.com heeft de oplossing!

 

Bij VanSloophout.com maken we alle tafels helemaal op maat. Ben je op zoek naar een tafel met andere afmetingen, een andere vorm, een uitschuifbare functie of een apartere afwerking? Geen probleem, wij zoeken samen met jou de geschikte oplossing. In onze showroom in Rucphen kunnen wij je alle houtsoorten, afwerkingen en industriële stalen en houten frames laten zien. Daarnaast is een kijkje in onze werkplaats ook altijd mogelijk.

 

5 voorbeelden van kleine tafels

 

Om je alvast een indruk te geven wat zowel praktisch als mooi is, hebben wij 5 tafels geselecteerd die wij eerder al leverden. Deze tafels komen door de ruimte, de vorm en de kleur goed tot zijn recht in het interieur. Met de juiste keuze oogt jouw interieur zelfs groter dan dat het eigenlijk is.

 

Ovale oude balken tafelblad met industriële stalen sterpoot

 

Rustiek New Oak tafelblad met een grove afwerking en industriële stalen driepoot.

 

Barnwood geschaafd tafelblad met een industriële stalen X-poot

Ronde tafel van oude balken

Boomstam 40 mm tafelblad met rustiek eikenhouten poten.

Barnwood robuust tafelblad met een industriële stalen Drie poot.

 

Benieuwd hoe we je verder kunnen helpen?

Via onze Pinterest pagina houden we je op de hoogte van nieuwe ontwerpen en inspireren we je met ideeën. Kom langs in onze showroom en laat je inspireren. Liever een afspraak maken? Neem vandaag nog contact met ons op.


  • Maatwerk meubels
  • Persoonlijk contact
  • Showroom/werkplaats Rucphen
  • Online tracking systeem
  • Duurzaamheid voorop
  • Groothandel hout

Onze showroom is vandaag open tot 17:00